Brod „Dalmacija“ krenula na prvo putovanje prema talijanskom Bariju

JAdrolinija
Ponovo uspostavljena linija Dubrovnik - Bari, Foto: Jadrolinija/PR

„Dalmacija“, najveći brod u povijesti Jadrolinijine flote, zaplovio je danas, 3. lipnja, na svoje prvo putovanje iz Dubrovnika za Bari, priopćeno je iz Jadrolinije.

Brod “Dalmacija” je najveći u Jadrolinijinoj floti, a kapacitet mu je 350 vozila i 1.800 putnika. Putovanje iz Dubrovnika do Barija traje sedam i pol sati, a za ovu sezonu su najavljena 82 njegova ticanja u dubrovačkoj luci.

Sigurno da je zanimljivo s obzirom na to da je povratna karta 70 eura, u jednom smjeru 40 eura, da su cijene prihvatljive i da već imamo i mi neke upite građana kako se može ići, tako da je onda i s druge strane situacija ista takva. U sezoni će biti čak pet puta tjedno dolazak samog broda“, kazao je Željko Raguž, predsjednik Uprave Luke Dubrovnik.

Dolazak u Bari očekuje se u 18:30 sati. Na ovoj se liniji posebno očekuje veći broj teretnih vozila, a priličan je interes i putnika s obje strane Jadrana.

Jadrolinija
Brod “Dalmacija” na putu za Bari, Foto: Jadrolinija/PR

Podsjećamo, “Dalmacija” je investicija vrijedna 18 milijuna eura. Riječ je o brodu koji je nosio ime “Oslofjord”, a izgrađen je 1993. u norveškom brodogradilištu Fosen Mekaniske Verksteder AS. Rekonstruiran je 2014. u STX-u Finskoj, prema projektu OSK designa, koji radi za vodeće svjetske brodarske kompanije.

Prosječna brzina mu je 17 čvorova, a sa svojim karakteristikama omogućava promjenu koncepta linije u dnevnu liniju s deset putovanja tjedno u visokoj sezoni, objavila je Jadrolinija. Na osam paluba brod ima razne sadržaje – dva restorana, tri bara, grill bar, igraonicu za najmlađe te otvorene palube.

JADROLINIJA

Riva 16, 51000, Rijeka, Hrvatska

Poslovni prihodi (EUR):
166.867.325,86 (2023)
Broj zaposlenih:
1.847 (2023)

14 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari