Jadrolinija povećala promet i krenula u obnovu svoje flote

Foto: Dapur Melodi/Pexels

Brodovi najvećeg domaćeg putničkog brodara Jadrolinije prevezli su u prvih osam mjeseci ove godine više od devet milijuna putnika i 2,5 milijuna vozila te je ostvaren 3,5 posto veći ukupni promet nego u istom razdoblju lani.

U Jadroliniji su, piše Hina, zadovoljni rezultatima dosadašnjeg dijela godine, ostvaruje se rast nakon pandemijskih godina u kojima je zabilježen drastičan pad prometa od 40 posto, pa ove godine očekuju konačni oporavak tržišta.

Uz to, nastavlja investirati u svoju flotu. Na ponovljeni natječaj za izgradnju tri električna klasična broda, koji će zamijeniti najstarije klasične brodove u floti Tijat, Premudu i Postiru, zaprimljene su dvije ponude.

Pokrenuta je i nabava tri katamarana, koji će zamijeniti najstarije katamarane u floti, a, prema uvjetima natječaja, ne smiju biti stariji od dvije godine. Njima će se Jadrolinija natjecati na predstojećim koncesijskim natječajima krajem ove ili početkom sljedeće godine, za plovidbu na splitskom i zadarskom okružju.

Na natječaj za trajekt za lokalne linije, kapaciteta 650 putnika i 90 vozila, namijenjen plovidbi prema otocima Korčuli (Vela Luka) i Lastovu (Ubli) pristigla je jedna ponuda, koja se još razmatra.

U tijeku je ugovaranje nabavke trajekta za lokalne linije u splitskom okružju, kapaciteta 700 putnika i 120 vozila, a sljedećeg mjeseca u floti bi trebao biti i klasični brod za liniju Mali Lošinj – Unije – Susak.Jadrol

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari