Jadrolinija prvi puta prevezla više od 3,5 milijuna vozila u godini dana

Pixabay.com
Trajekt, Foto: Pixabay.com

Jadrolinija je prvi puta u 76 godina poslovanja prevezla više od 3,5 milijuna vozila u jednoj godini, izvijestili su iz najvećeg domaćeg putničkog brodara, a godinu je obilježio i veliki investicijski ciklus i potpuni oporavak tržišta prometa.

Govoreći o obnovi bijele flote, prenosi Hina, navode kako će pet novih brodova  značajno povećati razinu usluge.

„Brzi brodovi Kata i Danica već plove na riječkom plovnom području, a brodovi za državne trajektne linije Unije, Sveti Duje i Vela Luka će u 2024. zaploviti na riječkom i splitskom plovnom području. Jadrolinija će i u sljedećoj godini nastaviti s novim investicijama te obnovom i modernizacijom bijele flote“, priopćeno je iz ove tvrtke.

Očekuje se ugovaranje i izgradnja tri putnička broda na električni pogon, nabava novih brzih putničkih brodova, a u planu je ugovaranje i  izgradnja novog trajekta na pogon koji uključuje zelene, ekološki prihvatljive tehnologije.

Predsjednik Uprave Jadrolinije David Sopta kaže da je Jadrolinijin glavni strateški cilj modernizacija poslovanja na svim razinama, od obnove flote suvremenim i ekološki prihvatljivim brodovima, preko pristupa putnicima, kroz digitalizaciju i razvoj modernih platformi, primjerice implementiranih kartomata za prodaju putnih karata.

Ističu i da osim značajnih investicija, najznačajniji događaj u ovoj godini potpisivanje novog Kolektivnog ugovora za pomorce na brodovima koji obavljaju prijevoz u linijskom obalnom pomorskom prometu nakon punih 25 godina.

Podsjećaju i da je nakon 68 godina u floti Jadrolinije, ovoga ljeta umirovljen omiljeni brod Tijat te je prešao u vlasništvo Šibensko – kninske županije.

Jadrolinija je dio strateške hrvatske prometne infrastrukture i jedan od temeljnih stupova razvoja otoka te i sljedeću godinu nastavlja s ciljem zadržavanja liderske pozicije na Jadranu i novih rekorda, kažu u toj kompaniji.

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari