BRICS-ova banka dijeli zajmove u iznosu od pet milijardi dolara

Freepik.com
Banka, ilustracija Foto: Freepik.com

Razvojna banka skupine gospodarstava u nastajanju BRICS namjerava u ovoj godini dodijeliti zajmove u ukupnom iznosu od približno pet milijardi dolara, rekao je njezin potpredsjednik Zhou Qiangwu.

“Epidemija je u određenoj mjeri utjecala na naše poslovanje, ali sada se vraća u normalu”, kazao je Zhou na godišnjoj konferenciji u Boaou.

Nije precizirao s kakvim se teškoćama banka suočavala u vrijeme pandemije, rekavši tek da je u Kinu i Indiju usmjereno nešto više ulaganja nego u ostale članice BRICS-a, prenosi Hina.

U 2020. godini banka je prema podacima na službenoj internetskoj stranici izdvojila 20 milijardi dolara za mjere potpore gospodarstvu članica u vrijeme pandemije.

Skupinu BRICS oformile su 2013. godine Kina, Rusija, Indija, Južnoafrička Republika i Brazil, a ove godine pristupili su im i Iran, Saudijska Arabija, Ujedinjeni Arapski Emirati, Etiopija i Egipat.

BRICS-ova Nova razvojna banka osnovana je 2015. godine. Sjedište joj je u Šangaju, a zadaća financiranje infrastrukturnih i razvojnih projekata.

2 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari