Bitcoin dosegnuo najviše vrijednosti od kraja 2021. godine

Pixabay.com
Bitcoin, Foto: Freepik.com

Bitcoin je dosegnuo vrijednost od 57.000 dolara po prvi put od kraja 2021. godine, podržan potražnjom investitora kroz fondove kojima se trguje na burzi, kao i daljim kupovinama kompanije MicroStrategy.

Najprodavanija svjetska kriptovaluta porasla je čak 4,4 posto i dosegnula 57.039 dolara prije nego što se korigirala na oko 56.100.

Cijena bitcoina je porasla za 32 posto od početka godine, a raste i interes investitora za manjim tokenima, kao što su ether ili dogecoin.

Neto 6,1 milijarda dolara slila se u nekoliko bitcoin ETF-ova koji su u SAD-u počeli trgovati 11. siječnja, signalizirajući sve veću potražnju za bitcoinom u tom novom kanalu trgovanja, piše Bloomberg.

Planirano smanjenje ponude bitcoina samo doprinosi optimističnom raspoloženju što se tiče njegovog cjenovnog rasta.

MicroStrategy, kompanija koja se bavi poslovnim softverom, naveliko kupuje bitcoin u sklopu svoje korporativne strategije. Priopćila je u ponedjeljak da je kupila još oko 3.000 tokena ovog mjeseca pa sada posjeduje oko 10 milijardi dolara u bitcoinima.

“Ne očekujemo veliko povlačenje od bitcoina s obzirom na njegov proboj i pozitivan srednjoročni zamah”, napisala je Katie Stockton, osnivačica kompanije Fairlead Strategies.

3 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari