Bidenova administracija daje 1,7 milijardi dolara za prenamjenu zatvorenih tvornica automobila

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/7/7f/Joe_Biden_portrait_2021.jpg/2048px-Joe_Biden_portrait_2021.jpg
Predsjednik SAD-a, Joe Biden, Foto: Wikimedia Commons/The White House

Bijela kuća je u četvrtak izjavila da će dodijeliti 1,7 milijardi dolara kako bi pomogla u prenamjeni zatvorenih pogona za proizvodnju i sklapanje automobila.

Umjesto njih, u tim će se pogonima raditi električna i hibridna vozila.

Financiranje dolazi u trenutku usporavanja rasta prodaje novih električnih vozila, prenosi CNN, a Bidenova administracija želi održati konkurentnost američkih proizvođača električnih vozila u vremenu velikog uspona kineske industrije.

Ranije ove godine predsjednik Joe Biden utrostručio je tarife na električna vozila iz Kine.

“Ova objava je prepoznatljiva u Bidenovoj industrijskoj strategiji, koja ima za cilj vraćanje proizvodnih poslova u Ameriku nakon godina izmještanja”, izjavila je ministrica energije Jennifer Granholm.

Pogoni koje je odabralo Ministarstvo energije za dodijeljena sredstva, koja dolaze iz Zakona o smanjenju inflacije, obuhvaćaju osam saveznih država, uključujući Michigan i Pennsylvaniju.

“Ovo ulaganje će stvoriti tisuće dobro plaćenih radnih mjesta u sindikalnoj proizvodnji i zadržati još više postojećih. Pomoći ćemo autokompanijama da preurede, revitaliziraju i ponovno zapošljavaju u istim tvornicama i zajednicama”, stoji u predsjednikovom priopćenju.

Projekti će stvoriti procijenjenih 2.900 novih radnih mjesta i sačuvati 15.000 onih koja bi inače bila izgubljena.

Od toga će profitirati veliki proizvođači automobila poput GM-a i Volva, ali i dobavljači kao što je American Auto Parts.

8 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari