Berlin će tijekom Eura posjetiti 50.000 turista iz Hrvatske

Visit Berlin, Foto: Denis Cerić/Hina

Berlinska turistička organizacija Visit Berlin predstavila je u petak u Zagrebu turističke i kulturne sadržaje koje priprema za vrijeme europskog nogometnog prvenstva i ljeta, očekujući da će glavni njemački grad ove godine posjetiti više od lanjskih 35.000 turista iz Hrvatske, a ukupno više od 14 milijuna.

Predstavljanje turističke ponude organizirao je regionalni ured Njemačke turističke organizacije, pri čemu je direktor Visit Berlina Burkhard Kieker nagalasio da je Berlin uvijek otvoren i tolerantan grad kojeg posjećuju turisti iz cijelog svijeta.

“Nijemci su kao i Hrvati vrlo strastveni za nogometom, i kao navijači i kao igrači, a čuli smo da volite i pivo što nas dodatno povezuje. Očekujemo da bi za vrijeme nogometnog Eura u Berlin moglo doći oko 50.000 navijača, a možda i više bude li Hrvatska igrala finale, koje je opet u Berlinu, kao i njezina prva utakmica na olimpijskom stadionu”, poručio je Kieker.

Najvećom atrakcijom označio je fan zonu kod Brandenburških vrata, gdje će se biti postavljen veliki travnjak i biti zabranjen promet. Iznad vrata će simbolično biti postavljene vratnice gola, a u sredini veliki ekran za prijenos utakmica.

“Sretni smo što je vaš nacionalni avioprijevoznik Croatia Airlines uveo izravne letove Zagreb-Berlin koji kreću i prije Eura. Nadamo se da će biti puni s obje strane”, rekao je Kieker.

Na predstavljanju je, javlja Hina, rečeno i da je naglasak u ponudi na kulturnim sadržajima i raznim eventima, kojih je svakodnevno u tom gradu oko dvije tisuće, a za vrijeme Eura će biti i stotinjak specijalno organiziranih.

15 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari