“Barbie” ušla u povijest zaradom od milijardu dolara u samo tri tjedna prikazivanja

Foto: Freepik

Film “Barbie” ovoga je vikenda ispisao povijest prešavši granicu od milijardu dolara zarađenih na svjetskim kino-blagajnama u samo tri tjedna!

Kroz povijest Hollywooda, brojku od milijardu dolara zarade uspjelo je prijeći samo pedesetak filmova, ali niti jedan u tako kratkom roku.

“U ovom sam poslu već 30 godina i riječ je o fenomenu bez presedana”, naglasio je američki medijski analitičar Paul Dergarabedian u razgovoru za CNN.

Popularnosti filma redateljice Grete Gerwig nesumnjivo je pomogla i snažna marketinška kampanja, kao i prilično nerazumljivo spajanje s “Oppenheimerom”, biografskom pričom o “ocu atomske bombe” J. Robertu Oppenheimeru.

Njihov “pohod” na kino-blagajne krenuo je u istom trenutku, zbog čega su dobili i zajednički nadimak Barbenheimer koji je, svjedoči Dergarabedian, već postao dijelom popularne kulture i pokrenuo neviđeni niz internetskih meme-ova.

Također, uspjeh ova dva filma stručnjaci su proglasili zaslužnima za spašavanje američke kino industrije, posebno nakon što su potencijalni ovogodišnji blockbusteri poput novih nastavaka “Indiane Jonesa” i “Nemoguće misije” ostvarili rezultate slabije od očekivanih.

Usporedbe radi, najveći prošlogodišnji hit “Top Gun: Maverick” u svjetskim je kinima zaradio tek 200 milijuna dolara.

2 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Komentari