BAE Systems preuzima svemirski ogranak Balla za 5,55 mlijardi dolara

pixabay.com
Svemirski program, ilkustracija Foto: Pixabay.com

Britanska obrambena tvrtka BAE Systems dogovorila je kupnju svemirskog ogranka Ball Corpa za oko 5,55 milijardi dolara u gotovini, čime će preuzeti ključnog američkog dobavljača u područjima kao što su nacionalna sigurnost i obavještajne aktivnosti. Ova najveća britanska obrambena tvrtka planira iskoristiti nove kredite i postojeću gotovinu za financiranje kupnje Ballovih svemirskih operacija, koje se bave gradnjom svemirskih letjelica, instrumenata i senzora koji se, između ostalog, koriste i za praćenje vremena i klimatskih promjena.

Ball Corp, koji je najveći svjetski dobavljač limenki za pivo, kaže da će ostvarene prihode od prodaje iskoristiti za smanjivanje golemih dugova u iznosu 9,7 milijardi dolara te za povrat novca dioničarima i ubrzanje organskog rasta u globalnim operacijama pakiranja. Zaključenje ugovora očekuje se, objavila je Hina, u prvoj polovini iduće godine i trebao bi poduprijeti BAE-ovu dobit po dionici i maržu.

BAE je imao koristi od povećane vojne potrošnje. Ovaj je mjesec poboljšao svoje smjernice o dobiti za 2023. godinu, rekavši da je povećana globalna neizvjesnost dovela do rekordnih narudžbi vojne opreme.
“Rijetkost je da posao ove kvalitete, opsega i komplementarnih mogućnosti, sa snažnim izgledima za rast i bliskim uklapanjem u našu strategiju, postane dostupan”, izjavio je glavni izvršni direktor BAE-a Charles Woodburn. Svemirsko poslovanje sa sjedištem u Coloradu, koje proizvodi opremu za zrakoplovstvo i nacionalnu obranu kao što su senzori i antene, ostvarilo je prihod od 1,98 milijardi dolara i činilo 13 posto konsolidirane neto prodaje Balla u 2022. godini.

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Komentari