AZTN: Pokrenuo upravni postupak protiv trgovačke tvrtke Decentia

Freepik.com
Cijene hrane, Foto: Freepik.com/Ilustracija

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) pokrenula je upravni postupak protiv kupca-trgovca u maloprodaji Decentia, radi utvrđivanja je li taj kupac iskoristio značajnu pregovaračku snagu nametanjem nepoštenih trgovačkih praksi svojim dobavljačima poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda.

„AZTN je postupak pokrenuo po službenoj dužnosti, budući da je u postupku istraživanja tržišta poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda te provjere usklađenosti poslovanja kupaca-trgovaca u maloprodaji s odredbama Zakona o zabrani nepoštenih trgovačkih praski u lancu opskrbe hranom (ZNTP), među kojima je i Decentia, utvrdio postojanje indicija da je taj kupac u svom poslovanju postupao protivno odredbama ZNTP-a“, istaknuto je u objavi na internetskoj stranici AZTN-a.

Samo pokretanje upravnog postupka protiv pojedinog kupca ne znači nužno utvrđenje povrede ZNTP-a, podsjećaju iz AZTN-a, te naglašavaju da je AZTN u pokrenutom upravnom postupku obvezan utvrditi sve relevantne činjenice i okolnosti, odnosno konkretne dokaze koji potvrđuju indicije koje su bile razlog za pokretanje postupka.

„AZTN će u predmetnom upravnom postupku ispitati sve elemente koji se odnose na sadržaj i realizaciju poslovnih odnosa kupca DECENTIA d.o.o. s njegovim dobavljačima poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda te će tek nakon potpunog utvrđivanja činjeničnog stanja donijeti meritornu odluku“, objavio je AZTN.

Zbog zaštite poslovnih tajni AZTN ne može komentirati niti iznositi detalje o postupku koji je u tijeku, te će po okončanju postupka meritornu odluku objaviti na svojoj službenoj stranici. Ovaj trgovački lanac posluje pretežito u Zagrebi i Zagrebačkoj županiji.

3 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari