Anna Akhalkatsi nova direktorica Svjetske banke za Europsku uniju

Anna Akhalkatsi, Foto: Institut Aspen Rumunjska

Anna Akhalkatsi nova je direktorica Svjetske banke za Europsku uniju, objavljeno je iz te banke.

Akhalkatsi će u ime banke voditi dijalog s državama članicama EU, koje su njezini klijenti, te institucijama Unije.

Bit će zadužena i za operativni i savjetodavni rad s vladama, dionicima i partnerima u cilju postizanja napretka u ostvarenju njihovih razvojnih ciljeva, a sve u bliskoj suradnji s Međunarodnom financijskom korporacijom (IFC-om) i Multilateralnom agencijom za osiguranje investicija (MIGA-om) kako bi Grupacija Svjetske banke ojačala suradnju s privatnim sektorom, istaknuto je u priopćenju koje prenosi Hina.

Na svoju novu dužnost Akhalkatsi prelazi s mjesta direktorice Svjetske banke za Rumunjsku i Mađarsku u potpredsjedništvu Svjetske banke za Europu i središnju Aziju.

Riječ je o gruzijskoj državljanki koja je s radom u Svjetskoj banci počela 1999. godine kao ekonomistica u Odjelu za smanjenje siromaštva i ekonomsko upravljanje u uredu u Tbilisiju.

Otad je obnašala razne dužnosti pa je tako radila i kao voditeljica Ureda IFC-a u Gruziji, koordinatorica savjetodavnih usluga u Odjelu IFC-a za sektore proizvodnje, poljoprivrede i usluga, voditeljica Programa savjetodavnih rješenja IFC-a te direktorica Svjetske banke za Moldaviju.

“Jedva čekam da počnem raditi sa sve razgranatijom mrežom partnera u EU i nastavim s jačanjem i širenjem znanja koje je pokretač utjecajnih razvojnih ostvarenja i uključivog rasta u Europi i šire. Suradnja u području globalnog javnog dobra kako bi se iznašla nova i inovativna rješenja za suzbijanje siromaštva te učinkoviti odgovori na klimatsku krizu leže u srži rada Svjetske banke s EU-om”, izjavila je Akhalkatsi nakon stupanja na dužnost.

2 Odgovora

  1. Lijepo! U iscekivanju smo njezinih prvih poteza na toj funkciji, vjerujem da će biti dobri i odlučni

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari