Anđelko Milardović: HDZ će teško doći do potrebnih 76 mandata, izgledni su novi izbori

Anđelko Milardović, Foto: Privatna arhiva

HDZ će teško uspjeti doći do potrebnih 76 mandata i najizglednija opcija su novi izbori, smatra Anđelko Milardović, politolog, sociolog te utemeljitelj i voditelj Instituta za europske i globalizacijske studije.

Po njegovom mišljenju, kod Domovinskog pokreta postoji ideološki kontinuum s visokim nabojem zbog kojeg neće ići ni s HDZ-om ni s Rijekama pravde.

“Novi će izbori biti izbjegnuti jedino ako se stvori trgovačka koalicija od koje će se ljudima zgaditi život. Postoji opcija da HDZ uđe u koaliciju s Domovinskim pokretom, ali bi to po meni bio kraj Domovinskog pokreta jer bi po treći puta doveo Andreja Plenkovića na vlast”, ističe Milardović.

“Most neće s HDZ-om, Možemo neće s Mostom, DP ne želi sa SDP-om… Situacija nikada nije bila kompliciranija”.

Što se tiče IDS-a i drugih lista koje su osvojile jedan do dva mandata, vjeruje kako HDZ-u ni u slučaju da ih privoli na suradnju ne bi uspio doći do potrebnih 76.

“Odnosi moći u korelaciji sa svjetonazorom i ideologijama pokazuju da je jedino logično da budu novi izbori. Općenito, jedini kvalitativni moment na ovim izborima je visoka izlaznost biračkoga tijela”, zaključio je Milardović za Financije.hr.

Podsjetimo, HDZ je osvajio 61 mandat, Rijeke pravde okupljene oko SDP-a 42, Domovinski pokret je treći s 14, dok “prvu petorku” zaokružuju Most koji dobiva 11 te Možemo s 10 osvojenih mandata.

10 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari