Airbnb iznajmljivačima zabranjuje sigurnosne kamere u apartmanima

Pixabay.com
Airbnb, ilustracija, Foto: Pixabay.com

Američka platforma za rezervaciju smještaja Airbnb zaključila je kako privatnost gostiju ima prioritet pred sigurnošću, te planira iznajmljivačima zabraniti ugradnju sigurnosnih kamera u apartmanima početkom travnja.

Airbnbove odredbe trenutno dopuštaju upotrebu sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorijama, kao što su dnevne sobe i hodnici, pod uvjetom da je njihova lokacija izričito navedena u opisu nekretnine, objašnjava BBC.

Airbnb ne dopušta postavljanje kamera u privatnim prostorijama, poput spavaćih soba i kupaonica.

Kompanija je nakon prigovora odlučila “pojednostaviti” pravila o sigurnosnim kamerama i dati prednost privatnosti gostiju.

„Izmjene su provedene u dogovoru s našim gostima, domaćinima i stručnjacima za privatnost, a nastavit ćemo tražiti povratne informacije kako bi naša pravila štitila interes naše globalne zajednice”, rekla je voditeljica Airbnb-jevog odjela za komunikacije i partnerstva Juniper Downs.

„Budući da većina oglasa na Airbnbu ni ne navodi sigurnosne kamere, očekuje da će ažurirane odredbe utjecati tek na manju skupinu nekretnina na platformi”, dodala je Downs.

Nove odredbe zabranit će i upotrebu vanjskih kamera s prikazom nekretnine.

Iznajmljivači će i dalje moći postavljati kamere na vratima i uređaje za praćenje buke u zajedničkim prostorijama, ali ih moraju navesti u oglasu.

5 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari