Adris grupa odlučuje o isplati dividende u iznosu od 2,57 eura po dionici

Freepik.com
Foto: Freepik.com

Uprava i Nadzorni odbor (NO) Adris grupe predložili su glavnoj skupštini, koja će se održati 12. lipnja, odluku o isplati dividende u iznosu od 2,57 eura po dionici, izvijestili su, što je za 22 centa više nego lani, kada je dividenda iznosila 2,35 eura.

Iznos dividende od 2,28 eura po dionici, kako se navodi u priopćenju, isplatit će se iz zadržane dobiti ostvarene poslovanjem u razdoblju od 2005. do 2011., a 0,29 eura po dionici iz zadržane dobiti ostvarene poslovanjem nakon 2012., što znači da će dioničarima biti isplaćen neto iznos od 2,54 eura po jednoj dionici.

Pravo na isplatu dividende pripada svim dioničarima Društva koji su na dan 8. srpnja ove godine upisani kao dioničari u depozitoriju Središnjeg klirinškog depozitarnog društva, a bit će isplaćena 24. srpnja.

Predstavljajući rezultate poslovanja u 2023. na sjednici NO u Rovinju, predsjednik Uprave Marko Remenar istaknuo je kako je u vrlo zahtjevnoj 2023. Adris grupa u cjelini poslovala uspješno – ostvaren je rast prihoda, operativne dobiti i neto dobiti, prenosi Hina. Investirano je više od 110 milijuna eura i pokrenut ambiciozni investicijski ciklus u iznosu većem od 600 milijuna eura, naglasio je Remenar.

“Udvostručit ćemo prosječni godišnji iznos kapitalnih ulaganja u sljedećih nekoliko godina. Investicije su pri tome birane tako da višestruko djeluju na poslovanje Grupe”, kazao je Remenar.

Adris grupa je u 2023. ostvarila ukupan prihod od 980 milijuna eura, što je za 15 posto više u usporedbi s godinom prije. Konsolidirana dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) iz redovnog poslovanja iznosi 181 milijun eura i porasla je za 11 posto.

Izvještajna EBITDA iznosi 171 milijun eura, a izvještajna neto dobit 82,3 milijuna eura, što je rast od jedan posto. Konsolidirana neto dobit iz redovnog poslovanja iznosi 96 milijuna eura i veća je za 19 posto od prošlogodišnje. Neto dobit nakon manjinskih interesa iznosi pak 63 milijuna eura i, u usporedbi s prethodnom godinom, veća je za četiri posto.

Iz Adrisa u priopćenju navode kako s obzirom na to da članovima NO prestaje mandat završetkom ove glavne skupštine, NO je predložio glavnoj skupštini odluku o novom sastavu.

Uz prošle godine izabranog člana, a potom i predsjednika NO Antu Vlahovića, glavnoj skupštini predlažu se Marica Šorak Pokrajac, Tomislav Budin, Rino Bubičić, Hrvoje Patajac, Vitomir Palinec, Ida Lokmer i Petar Vlaić.

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari