A1 Hrvatska raste u svim segmentima, investicije u ICT veće za 50 posto

a1 u sustavu stavi fotku od ovdje za naslovnu https://www.a1.hr/hr/tko-smo-mi/objave-za-medije/-/objave/clanak/a1-hrvatska-ula-c5-bee-vi-c5-a1e-od-109-milijuna-eura-u-radiofrekvencijski-spektar/1452496137?_pressreleases_WAR_press_returnUrl=%2Fhr%2Ftko-smo-mi%2Fobjave-za-medije
Zgrada A1, Preuzeto s www.a1.hr

Telekom A1 Hrvatska u zadnje dvije godine bilježi dobre trendove i rast u segmentu poslovnih korisnika i ICT-ja, istaknuo je u petak glavni direktor tvrtke za segment poslovnih korisnika Daniel Šimić.

Samo u ICT-ju investicije su im u prošloj godini porasle za oko 50 posto u odnosu na 2022., piše Hina.

Rast je, kazao je Šimić, rezultat povećanja njihovog portfelja ICT usluga. U tom su području tri ključne – data ili podatkovni centar koji nudi uz ostalo i “cloud” usluge, usluge vezano uz sigurnost te razna smart rješenja.

Trenutno prema riječima direktora odjela ICT prodaje i rješenja u A1 Siniše Staničića, A1 ima više od 65.000 poslovnih korisnika, među kojima oko 1.500 velikih tvrtki u Hrvatskoj, dok po sektorima ističe turizam, posebice hotelijere.

Puno toga traže i gradovi i općine, posebice razna smart rješenja za parking, zaštitu okoliša i zraka, skladištenje i upravljanje otpadom, vodom i drugim komunalijama, kojima, kaže, “dobro dođe jedan integrator koji im to sve može odraditi”.

Jedno takvo rješenje za parking su, prema riječima načelnika općine Punat na otoku Krku Danijela Strčića, u vrlo kratkom roku izveli u tom mjestu koje je sada puno spremnije za sezonu.

Iz A1 Hrvatska su, na upit Hine o ukupnom broju korisnika, rekli da su ih u prvom tromjesečju 2024. u mobilnoj mreži imali 2,1 milijun ili oko pet posto više nego u istom razdoblju 2023. godine.

U fiksnoj mreži ih je bilo više od 723.000 ili ukupno jedan posto više nego lani, a od njih je 311.000 korisnika širokopojasnog pristupa internetu, čiji je broj porastao za 5,5 posto.

15 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari