Zbog velikog interesa za državne potpore, smanjen iznos po hektaru, pripremljen dodatni program

Pixabay.com
Poticaji za ratare, Foto: Pixabay.com/Ilustracija

Europska komisija odobrila je Program državne potpore za kompenzaciju rasta troškova proizvodnje u sektoru ratarstva, objavilo je hrvatsko Ministarstvo poljoprivrede.

Odobreni Program državne potpore, u ukupnoj vrijednosti do 15 milijuna eura, predstavlja dopunu programa, kojeg je Vlada Republike Hrvatske donijela u studenom 2023. godine.

Kako je odaziv na javni natječaj bio visok, te je prijavljeni broj proizvođača i površina ratarskih kultura bio viši od očekivanog, to je rezultiralo nižim intenzitetom potpore po hektaru od Programom planiranog iznosa od 135 eura po hektaru, priopćeno je iz ministarstva.

“Ministarstvo poljoprivrede RH pripremilo je dodatni Program potpore za kompenzaciju rasta troškova proizvodnje u sektoru ratarstva, u ukupnoj vrijednosti do 15 milijuna eura, u okviru kojeg će za potporu biti prihvatljivo prvih 30 hektara poljoprivrednih površina, na kojima je korisnik potpore uzgajao pšenicu i/ili ječam i/ili zob i/ili tritikale i/ili pir i/ii raž i/ili uljanu repicu u 2023. godini.”, objavilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari