Završio rok za upis trezorskih zapisa građana, uplaćeno više od 800 milijuna eura

Pixabay.com
Ulagan ja građana u trezorce, Foto: Pixabay.com/Ilustracija

U 11 sati završio je rok za upis trezorskih zapisa za građane. Interes za trezorskim zapisima dvostruko je veći od očekivanog. Iznose je upisalo oko 33.000 građana, u roku od tjedan dana, a uplaćeno je nešto više od 800 milijuna eura, objavio je HRT.

Građani imaju vremena još do kraja dana da uplate sredstva, čime će se kupnja trezorskih zapisa, za privatne osobe, završiti.  

U FINA-a i u gotovini možete uplatiti do 14 sati, a u bankama, ako radite preko internet bankarstva i svog transakcijskog računa, sukladno terminskim planovima svake pojedinačne banke“, objasnila je savjetnica Uprave FINA-e, Gordana Soldo.

Što se tiče minimalnog iznosa, radi se o nominalnoj vrijednosti jednog trezorskog zapisa, koji iznosi tisuću eura, što znači da su građani za njega mogli uplatiti 963,95 eura, što konkretno znači da ćemo po jednom trezorskom zapisu imati zaradu od 36,05 eura, odnosno 3,75 posto ako gledamo prinos na godišnjoj bazi, pojasnila je Soldo.

Najveći interes bio je u Zagrebu, Splitu, Osijeku, Čakovcu i Varaždinu.

Građani će svoju zaradu vidjeti za 364 dana, 21. studenog 2024. godine, kad će im biti isplaćena nominalna vrijednost trezorskih zapisa.

Sutra kreće drugi krug upisa trezorskih zapisa, koji je namijenjen institucionalnim ulagačima – bankama i fondovima.

2 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari