Za Tankersku plovidbu nastala obveza preuzimanja Atlantske plovidbe

pixabay.com
Teretni brod, Foto: Pixabay.com

Tankerska plovidba izvijestila je da je nastala obveza da objavi ponudu za preuzimanje Atlantske plovidbe, te da će to učiniti u zakonskom roku.

Tankerska plovidba, naime, sudjelovala je u postupku povećanja temeljnog kapitala dubrovačkog brodara, koja je završila 11. listopada, objavila je Hina, pri čemu je upisala i uplatila 638.501 dionicu Atlantske plovidbe, što čini 32,65 posto njezinog temeljnog kapitala.

Zajedno s dionicama koje je imala od ranije, Tankerska plovidba ukupno drži 818.563 dionice Atlantske plovidbe, što predstavlja 39,1 posto temeljnog kapitala, te je stoga nastala obveza za preuzimanje.

Podsjetimo, Atlantska plovidba je 26. rujna objavila javni poziv postojećim dioničarima za povećanje temeljnog kapitala izdanjem najmanje 348.875, a najviše 697.760 novh redovnih dionica, uz raspon cijene od 53,50 do 60 eura za jednu novu dionicu.

Javna je ponuda trajala od 28. rujna do uključujući 11. listopada, a dan poslije isteka tog roka, 12. listopada, izvršni direktori i Upravni odbor utvrdili su da će se nove dionice izdati po cijeni od 53,50 eura po dionici. 

Sredinom listopada, Atlantska plovidba je izvijestila da su izvršni direktori i Upravni odbor donijeli odluku da se temeljni kapital tvrtke povećava s dosadašnjih 55,57 milijuna eura na 83,35 milijuna eura i to izdanjem 697.750 novih redovnih dionica. 

Tankerska plovidba d.d. je hrvatska brodarska tvrtka osnovana 1955. godine, sa sjedištem u Zadru, stoji na službenoj stranici tvrtke. Posjeduju i upravljaju tankerima, brodovima za kemijski i suhi teret koji plove širom svijeta, kao i brodovima za prijevoz putnika u obalnoj plovidbi.

Svi brodovi opremljeni su najsuvremenijom tehnologijom u svrhu veće sigurnosti i očuvanja okoliša.

Tankerska plovidba je posjeduje i certifikate od kojih su neki obavezni – npr. ISM Documents of Compliance – dok su neki implementirani poradi kontinuiranog usavršavanja poslovnih procesa (ISO 14001 i drugi).

Tankerska plovidba, navedeno je na stranici, kontinuirano revidira interne procese i procedure u težnji za što boljim indikatorima u OCIMF’s Tanker Management Self Assesment programu.

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari