Za Flexway Adriatic nastala obveza za preuzimanjem Zvečeva

Pixabay.com
Konditorski proizvodi, Foto: Pixabay.com/Ilustracija

Tvrtka Flexway Adriatic sa sjedištem u Zagrebu, u vlasništvu Flexwaya DMCC iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UEA) izvijestila je o nastanku obveze za preuzimanjem požeške konditorske industrije Zvečevo, nakon što je kupnjom od Zdravka Alvira stekla 213.167 redovnih dionica serije A i 74.562 redovne dionice serije B, što predstavlja 75,25 posto temeljnog kapitala.

Time je za Flexway Adriatic nastala zakonska obveza za ponudom za preuzimanje preostalih dionica Zvečeva, prenosi Hina, koji zajednički nastupa s istoimenom tvrtkom iz UAE, osnovanom u kolovozu 2020., a koja i osigurava financijska sredstva za stjecanje preostalih dionica Zvečeva.

Glavna djelatnost Flexway Adriatica, koji je kao društvo posebne namjene osnovan u prosincu 2023., trgovina je slasticama i čokoladom.

Ponuditelj se obvezao da će objaviti ponudu za preuzimanje preostalih dionica Zvečeva u zakonskom roku, po dobivenom odobrenju Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga.

Inače, Zvečevo ima temeljni kapital u visini od 9,94 milijuna eura, koji se sastoji od 382.370 dionica, nominalnog iznosa 26 eura.

Dionica Zvečeva ima slabu likvidnost, a njome se zadnji put trgovalo na Zagrebačkoj burzi 23. veljače, kada joj je zaključna cijena bila 8,1 euro.

3 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari