Vodeći telekomi najatraktivniji IT poslodavci u Hrvatskoj

a1 u sustavu stavi fotku od ovdje za naslovnu https://www.a1.hr/hr/tko-smo-mi/objave-za-medije/-/objave/clanak/a1-hrvatska-ula-c5-bee-vi-c5-a1e-od-109-milijuna-eura-u-radiofrekvencijski-spektar/1452496137?_pressreleases_WAR_press_returnUrl=%2Fhr%2Ftko-smo-mi%2Fobjave-za-medije
Zgrada A1, Preuzeto s www.a1.hr

A1 Hrvatska i Hrvatski telekom najbolji su IT poslodavci u našoj zemlji, pokazalo je devetnaesto istraživanje “Poslodavac prvog izbora” koje je provela Alma Career Croatia koja, pak, upravlja portalom MojPosao.

Cilj istraživanja, provedenog tijekom prošle godine na uzorku od 25.000 ispitanika, bio je otkriti TOP 10 najatraktivnijih IT poslodavaca u Hrvatskoj, a ključni faktori popularnosti vodećih telekoma su brojne prilike za napredovanje radnika, dobri međuljudski odnosi i briga o zaposlenicima.

Najatraktivnijih pet zaokružuju još Infobip, Ericsson Nikola Tesla i Google Hrvatska, pri čemu je 51 posto ispitanih kao najvažniji faktor izabralo prilike za napredak u struci i mogućnost učenja.

Sljedeće čime ih potencijalni poslodavci privlače je međuljudski odnosi i dobra atmosfera na radnom mjestu za što se odlučio 46, a za brigu o zaposlenicima 36 posto.

RbIme poslodavca
1A1 Hrvatska
2Hrvatski telekom
3Infobip
4Ericsson Nikola Tesla
5Google Hrvatska
6Microsoft Hrvatska
7Infinum
8Telemach Hrvatska
9Intellias
10Span

Od ostalih faktora, navode u priopćenju, ističu se ravnoteža poslovnog i privatnog života te dobra reputacija tvrtke.

Istraživanje je pokazalo i da nešto više od trećine ispitanika, odnosno 38 posto, kojima je poslodavac prvog izbora tvrtka iz djelatnosti IT-a često razmišlja o promjeni poslodavca, što je osjetno manje od 47 posto u drugim djelatnostima.

Kad je riječ o najvažnijim beneficijama koje očekuju od poslodavaca prvog izbora, ispitanici najčešće navode: fleksibilno radno vrijeme, bonuse za izvanredna dostignuća, kontinuiranu edukaciju zaposlenika te plaćene zdravstvene usluge.

5 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari