Vlada na sjednici predložila imenovanje članova Uprave INA-e i direktora HROTE-a

Hina
Sjednica Vlade RH, Foto: Hina/Admir Buljubašić/20. ožujak 2024.

Vlada RH je na telefonskoj sjednici odlučila predložiti Nadzornom odboru INA-e imenovanje trojice dosadašnjih članova Uprave, a skupštini Hrvatskog operatora tržišta energije (HROTE) imenovanje direktora i članova Nadzornog odbora najduže na rok od šest mjeseci, jer im ističe mandat.

Donijela je zaključak kojim se Nadzornom odboru društva Ine predlaže imenovanje Hrvoje Šimovića, Miroslava Skalickog i Marina Zovka članovima Uprave društva Ine do provedbe postupka natječaja za imenovanje članova Uprave.

Skupštini društva HROTE, pak, predloženo je imenovanje Darjana Budimira za direktora društva do imenovanja direktora društva putem javnog natječaja, na razdoblje od najduže šest mjeseci, prenosi Hina.

Podsjećamo, Budimir je imenovan direktorom HROTE-a u rujnu lani kada je na toj poziciji zamijenio dotadašnjeg direktora Borisa Abramovića.

Za članove Nadzornog odbora HROTE-a, na razdoblje od najduže šest mjeseci, Vlada je predložila Ivanu Šuman, Antonia Bebeka i Ivana Tadića, priopćeno je iz Vlade.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari