Više kamatne stope pomažu uvećanju dobiti HSBC banke

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/3/3d/HSBC_Building_London.jpg/2048px-HSBC_Building_London.jpg
HSBC, London, Foto: Wikimedia.org

Bankarski div HSBC, sa sjedištem u Ujedinjenom Kraljevstvu, priopćio je da je njegova tromjesečna dobit uvećana na 7,7 milijardi dolara, potaknuta višim kamatama, objavio je britanski BBC. Dobit banke prije oporezivanja za tri mjeseca do kraja rujna više se nego udvostručila u odnosu na godinu ranije.

“Imali smo tri uzastopna tromjesečja dobre financijske rezultate”, rekao je izvršni direktor grupe Noel Quinn.

Međutim, to je još uvijek bilo manje od dobiti od 8,1 milijarde dolara koju su očekivali analitičari. Banka je također najavila plan otkupa još tri milijarde dolara svojih dionica od investitora, kao i novu isplatu dividende dioničarima.

To dovodi ukupni otkup dionica HSBC-a, za ovu godinu, na sedam milijardi dolara, a ukupnu isplatu dividende na 30 centi po dionici.

“Zadovoljstvo nam je ponovno nagraditi naše dioničare”, rekao je Quinn.

HSBC je također priopćio da je pretrpio gubitak od 500 milijuna dolara povezan s kineskim tržištem nekretnina pogođenim krizom, jer iako je sjedište ove banke u Londonu, većinu prihoda ostvaruje u Aziji.

“Nastavljamo pomno pratiti rizike povezane s našom izloženošću u sektoru komercijalnih nekretnina u kontinentalnoj Kini, a i dalje postoji određeni stupanj neizvjesnosti u budućim gospodarskim izgledima, posebno u Velikoj Britaniji”, priopćila je banka, u priopćenju o rezultatima poslovanja.

Prošlog tjedna, HSBC-jev konkurent Standard Chartered, koji je fokusiran na Aziju, izvijestio je o neočekivanom padu dobiti u trećem tromjesečju zbog ukupnog pada od gotovo milijardu dolara zbog svoje izloženosti kineskom sektoru nekretnina i bankarskom sektoru.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari