Udrugama u turizmu za 29 projekata dodijeljeno 628.500 eura

Pixabay.com
Dubrovnik Foto: Pixabay.com

Ministarstvo turizma i sporta strukovnim je udrugama za 29 projekata dodijelilo 628.500 eura u dva programska područja – za poticanje na razvoj karijere u turizmu i za poticanje razvoja pristupačnog turizma, izvijestili su u srijedu, a prenosi Hina.

Ta su sredstva dodijelili na temelju provedenog javnog poziva, pri čemu su od ukupnog iznosa za poticanje na razvoj karijere u turizmu udrugama za 17 projekata odobrili 386.200 eura, a za 12 projekata poticanja razvoja pristupačnog turizma 242.200 eura.

“Strukovne udruge u turizmu i ugostiteljstvu su nam važan partner u razvoju održivog turizma, a razvoj pristupačnog turizma istaknut je i u Strategiji, kao i poticanje ulaganja u pristupačnost turističke infrastrukture. Poticanje na razvoj karijera važna je mjera za kvalitetu obrazovanja i usavršavanja, kao i brojnosti zaposlenih u turizmu, i zbog svega toga ove smo godine i povećali iznos za ovu namjenu”, poručila je ministrica Nikolina Brnjac.

Pri odabiru projekata u obzir su uzeli spremnost udruga za provedbu prijavljenih projekata s naglaskom na kapacitete, partnerstvo, pridružene partnere, iskustvo kao i usmjerenost na ciljane skupine, očekivane rezultate i održivost projekata.

Projekte su mogle prijaviti i provoditi strukovne udruge u turizmu i/ili ugostiteljstvu te udruge čije djelovanje je vezano uz izjednačavanje mogućnosti osoba s invaliditetom.

Od 2016. do 2022. sufinancirana su 123 projekta u ukupnom iznosu od 2,1 milijun eura, ističu iz Ministarstva.

2 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari