Prihodi od stranih turista u prvoj polovici godine 3,85 milijardi eura

Pixabay.com
Hrvatsko primorje, Foto: Pixabay.com

Prihodi od stranih turista u prvoj polovici godine iznosili su 3,85 milijardi eura što je 21,4 posto ili 678 milijuna eura više u odnosu na isto razdoblje prošle godine, objavilo je Ministarstvo turizma i sporta Hrvatske, pozivajući se na podatke Hrvatske narodne banke (HNB).

U drugom tromjesečju, prihodi od stranih turista iznosili su 3,18 milijardi eura što predstavlja rast od 18,4 posto u odnosu na isto razdoblje 2022. godine, odnosno prihodovano je 494,2 milijuna eura više.

Sveukupno, piše Hina, u prvoj polovici 2023. godine, prihodi od stranih turista iznosili su 3,85 milijardi eura ili 21,4 posto više u odnosu na isto razdoblje 2022. godine.

“Nakon do sada rekordne 2022. godine po prihodima od stranih turista, u 2023. bilježimo još bolje rezultate. Hrvatska je napravila veliki iskorak u kvaliteti i postala prepoznata kao poželjna turistička destinacija i izvan ljetnih mjeseci”, izjavila je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Zahvalila je svim djelatnicima u turističkom sektoru na trudu i angažmanu.

Ministrica Brnjac je podsjetila i da je Vlada RH s dionicima u turizmu razvila strukturiran dijalog i partnerstvo te će nastaviti podupirati kvalitetan razvoj hrvatskog turizma.

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari