UBS će smanjiti broj zaposlenih u investicijskoj banci Credit Suisse u Španjolskoj

Pixabay.com
UBS Franfurt, Foto: Pixabay.com

UBS otpušta gotovo polovicu osoblja koje je naslijedio od Credit Suisse u Španjolskoj u posljednjem restrukturiranju otkako je banka ranije ove godine preuzela svog propalog švicarskog rivala.

Među 350 zaposlenih u Credit Suisseu u Španjolskoj, bit će ukinuto 147 radnih mjesta, priopćio je UBS, prenosi Reuters, a većina dolazi iz njegove investicijske banke.

Ostatak osoblja investicijske banke Credit Suisse u Španjolskoj, preći će u UBS u nadolazećim mjesecima, objavio je Reuters.

Određeni broj radnih mjesta također će otići u posao upravljanja imovinom, rekao je UBS, iako nije dao potpunu analizu.

Analitičari su procijenili da bi od 120.000 radnih mjesta, koliko ima cijela UBS grupacija, i do 35.000 radnih mjesta moglo biti ukinuto nakon preuzimanja Credit Suissea, vrijednog tri milijarde švicarskih franaka, odnosno oko 3,35 milijardi dolara.

Proširenje u Španjolskoj za UBS će značit veliko proširenje poslovanja. UBS je rekao da ostaje predan upravljanju imovinom, investicijskom bankarstvu i upravljanju imovinom u Španjolskoj.

“S akvizicijom Credit Suisse, sada smo još bolje pozicionirani za ubrzanje naše postojeće strategije rasta i produbljivanje naših proizvodnih sposobnosti kako bismo dodatno unaprijedili našu ponudu klijentima”, rekao je glasnogovornik UBS-a, prenosi Reuters.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari