U Novoj Gradiški otvoren tehnološki centar vrijedan 9,3 milijuna eura

Pixabay.com
Tehnologija. ilustracija Foto: Pixabay.com

U Novoj Gradiški otvoren je Tehnološko-inovacijski centar (TIC) vrijedan 9,3 milijuna eura, koji se prostire na više od tri tisuće metara četvornih multifunkcionalnog sadržaja koji uključuje laboratorijski, znanstveno-edukativni, konferencijski, izložbeni i uredski prostor.

TIC ima pet vlastitih laboratorija – za 3D tehnologiju, za visoko brzinsku obradu, za automatizaciju i robotiku, toplinsku obradu te mjerni laboratorij. Uz sam Centar, postavljena je i fotonaponska elektrana snage 30 kilovata (kW), navodi se u priopćenju koje prenosi Hina.

U pitanju je dio projekta Centra kompetencija za napredno inženjerstvo Nova Gradiška (CEKOM NING), koji je ukupno vrijedan 15,8 milijuna eura i sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj, u okviru ograničenog poziva Podrška razvoju centara kompetencija. Vrijednost bespovratnih sredstava iznosi gotovo 10,4 milijuna eura.

Direktor CEKOM-a Adam Đanić je prigodom otvorenja podsjetio da su osnovani 2016. godine, a svjedoci su i da se njihovi snovi ostvaruju. 

“Otvorenje tehnološko-inovacijskog centra nije samo prekretnica za našu organizaciju, već i simbol naše predanosti napretku, inovacijama i znanstvenom istraživanju. Opremljen naprednim laboratorijima, tehnološkom opremom i stručnim timom, CEKOM NING je više od zgrade – to je inkubator ideja, istraživanja i tehnološkog napretka”, izjavio je Đanić.

Gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić je, govoreći o značaju Tehnološkog-inovacijskog centra za Novu Gradišku i zapadnu Slavoniju naglasio, kako im je kada su dobili mandat građana da upravljaju gradom prva misao i zadaća bila zaustaviti egzodus mladih iz Nove Gradiške.

“Jedini način na koji je to moguće napraviti jest otvaranje radnih mjesta, ali radnih mjesta koja osiguravaju normalnu egzistenciju. CEKOM danas i Tehnološko-inovacijski centar su kruna našeg rada i zalaganja u proteklih sedam godina“, naglasio je Grgić.

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari