U Kastvu otvoren najveći dentalni laboratorij u ovom dijelu Europe

Premijer Plenković u posjetu laboratoriju u Kastvu, Foto: 404/PR

Adria Dental Group, najveća dentalna grupacija u Hrvatskoj te srednjoj i jugoistočnoj Europi sa preko 550 zaposlenih, otvorila je najveći dentalni laboratorij u ovom dijelu Europe koji se nalazi na Kastvu.

Svečanom otvorenju laboratorija koji će omogućiti još brži razvoj grupacije, ali i podizanje domaćeg dentalnog sektora na novu višu razinu, pristvovali su i predstavnici Vlade, odnosno premijer Andrej Plenković i ministar prometa Oleg Butković, kao i Zlatko Komadina, župan Primorsko-goranske županije te Marko Filipović, gradonačelnik Rijeke.

Investicija od preko četiri milijuna eura u dentalni laboratorij predstavlja najveću tehnološku investiciju u taj sektor u ovom dijelu Europe.

Adria Dental Group, navode u priopćenju, najveći je investitor u dentalni sektor sa 50 milijuna eura investicija u posljednje tri godine.

Grupaciju čine Arena Dental, Salona Dental, Rident, Dentum, Fiziodent, Dentex, Dragaš Dental Design u Hrvatskoj te Primadent u Sloveniji. Upravlja s deset dentalnih klinika, osam dentalnih laboratorija i više od 100 najmodernijih dentalnih ordinacija.

Također, grupa ima više od 550 zaposlenika, među kojima je preko 200 stručnjaka dentalne medicine. Kroz njihove klinike i laboratorije prođe više od 40.000 pacijenata godišnje i realizira se više od 160.000 zahvata.

Dentalni laboratorij u Kastvu prostire se na 1200 kvadratnih metara i opremljen je najmodernijom proizvodnom tehnologijom, s dva 3D laserska printera za metalne konstrukcije, kao i glodalicama za cirkon i metal koje su umrežene u jedinstveni sustav.

U sklopu laboratorija je i Adria Dental Group akademija – edukacijski centar koji omogućava zaposlenicima, kao i drugim zainteresiranim stručnjacima, pristup najnovijim znanjima i vještinama potrebnim za rad u suvremenoj dentalnoj praksi. Laboratorij će otvoriti 70 novih radnih mjesta, različitih profila stručnjaka, od dentalnih stručnjaka do dizajnera i CNC operatera.

“Dentalna industrija se ubrzano digitalizira i transformira što zahtijeva velika ulaganja, i u tehnologiju i u ljude. Mi smo u posljednje nepune tri godine samo u tehnologiju i u edukaciju investirali preko osam milijuna eura. . Novi laboratorij na Kastvu već je dobio status referentnog centra za testiranje najnovijih materijala i tehnologije najeminentnijih proizvođača u dentalnoj medicini”, izjavio je Gordan Muškić, predsjednik Uprave ADG-a.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari