Svinjogojci u srijedu kreću u prosvjed diljem Hrvatske

Pixabay.com
Svinje, ilustracija Foto: Pixabay.com

Stožer za obranu hrvatskog sela i Sindikat zaposlenih u poljoprivredi Slavonije i Baranje u srijedu će održati prosvjede diljem Hrvatske, nezadovoljni mjerama koje država provodi u suzbijanju afričke svinjske kuge, najavio je u utorak na konferenciji za novinare predsjednik stožera Tomislav Pokrovac.

“Pozivam sve građane da nas podrže na prosvjedu koji će se održati na razini Hrvatske, a za koji naš stožer i Sindikat zaposlenih u poljoprivredi Slavonije i Baranje, koji je osnovan i registriran, preuzima svu odgovornost”, rekao je Pokrovac, a prenosi Hina.

I dalje su najvažniji zahtjevi hitan prekid eutanazije zdravih svinja, hitno donošenje zakona kojim bi se omogućilo prometovanja zdravim svinjama te omogućavanje svinjokolje na tradicijski način.

Pokrovac je najavio da će se na području Vukovarsko-srijemske županije prosvjedovati na graničnim prijelazima Županja-Orašje (BiH) i Tovarnik-Šid (Srbija) te da će se održati i na cestama i u ostalim dijelovima Hrvatske kao i pred Ministarstvom poljoprivrede u Zagrebu.

Predsjednik Sindikata zaposlenih u poljoprivredi Slavonije i Baranje Duško Pavlik pozvao je sve stočare i ratare kao i građane da izađu s prosvjednicima na ceste i iskažu nezadovoljstvo.

Izvijestio je da je sindikat registriran prije mjesec dana s ciljem rješavanja problema u hrvatskoj poljoprivredi i stočarstvu “na pravni način”.

4 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari