Švicarska „zamrznula“ 8,81 milijardi dolara ruske imovine

Pixabay.com
Švicarska, Foto: Pixabay.com

Švicarska je „zamrznula“ procijenjenih 7,7 milijardi švicarskih franaka odnosno 8,81 milijardi dolara financijske imovine koja pripada Rusima, priopćila je vlada Švicarske, zbog sankcija koje su osmišljene kako bi se Moskva kaznila za njezinu invaziju na Ukrajinu.

Ova brojka, koju je danas objavio Reutters, jest privremena procjena, i predstavlja neznatno povećanje od 7,5 milijardi franaka za koje je švicarska vlada rekla da ih je blokirala prošle godine, nakon što je, iako neutralna zemlja, usvojila sankcije Europske unije.

Državno tajništvo za gospodarska pitanja (SECO), agencija koja nadzire sankcije, rekla je da je iznos od 7,7 milijardi franaka samo njegova posljednja procjena i da je podložna promjenama.

Bilo je teško, navodi Reuters, dati točnu brojku zbog novih ljudi koji su dodani ili uklonjeni s popisa sankcija, kao i zbog pravnih slučajeva za zamrzavanje ili otključavanje daljnje imovine.

Točnija brojka očekuje se do kraja drugog tromjesečja 2024. godine, kada švicarske banke podnose izvješće vladi Švicarske.

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari