Švedski Ericsson osigurao financijsku potporu EIB-a

Pixabay.com
Mobilne komunikacije, Foto: Pixabay.com/Ilustracija

Švedski proizvođač telekomunikacijske opreme, Ericsson, objavio je da je s Europskom investicijskom bankom (EIB) potpisao dva sporazuma o kreditima u ukupnom iznosu 420 milijuna eura.

Kompanija je navela da joj je već u prosincu isplaćeno 250 milijuna eura.

EIB je Ericssonu odobrio kredite s rokom otplate od sedam godina kako bi ojačao bilancu i financijsku stabilnost i ulagao u istraživanje i razvoj bežične tehnologije u razdoblju od 2023. do 2025. godine.

Švedska kompanija izvijestila je ovaj tjedan da je u prošloj godini poslovala s neto gubitkom od 263 milijarde švedskih kruna odnosno 23,2 milijarde eura i neto prihodom gotovo na razini 2022. pod pritiskom slabe prodaje u Sjevernoj Americi, troškova restrukturiranja i otpisa imovine tvrtke Vonage.

U odjelu opreme za mobilne mreže, prenosi Hina, neto prihod potonuo je za 11 posto, na 171,4 milijarde kruna.

Troškovi ulaganja i razvoja uvećani su lani za 7,2 posto, na 50,7 milijardi kruna, prije uključivanja troškova restrukturiranja.

Ulaganja u istraživanje i razvoj važan su faktor u planu Ericssona da do 2040. godine svede emisije štetnih plinova neto na nulu kroz smanjenu potrošnju energije u mobilnim mrežama na svjetskoj razini, istaknuli su u priopćenju o EIB-ovim kreditima.

5 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari