Studenac otvara distribucijski centar u Velikoj Gorici 2025. godine

Freepik.com
Maloprodaja, ilustracija, Foto: Freepik.com

Trgovački lanac Studenac u drugom kvartalu iduće godine planira otvoriti novi distribucijski centar na površini većoj od 36.000 četvornih metara u Velikoj Gorici, u kojem će se zaposliti oko 500 novih djelatnika, izvijestili iz te tvrtke.

Studenac trenutačno upravlja središnjim distribucijskim centrom u Dugopolju i regionalnim skladištima u Zadru, Dubrovniku, Pazinu, Zagrebu i Kutini.

“Izgradnja novog distribucijskog centra čije otvaranje planiramo u drugom kvartalu 2025. godine još je jedan značajni iskorak u našem poslovanju. Dobro optimiziran opskrbni lanac jedna je od konkurentskih prednosti Studenca i na njoj ćemo temeljiti daljnji razvoj naše mreže susjedskih trgovina”, istaknuo je predsjednik Uprave Studenca Michal Senczuk.

Objekt će biti opremljen novim sustavom upravljanja skladištem (WMS) koji će integrirati sve operacije i automatskim sustavom nadopune koji će optimizirati razinu zaliha u cijeloj mreži. Također, uključivat će ekološki prihvatljiva rješenja, poput sveobuhvatnog sustava upravljanja otpadom i solarnih panela na krovu, navode iz Studenca.

Projekt se provodi u suradnji s tvrtkom Log Expert i uz podršku konzultantske kuće Graphene Partners, specijalizirane za savjetovanje u upravljanju lancem opskrbe.

Iz Studenca u priopćenju podsjećaju kako su u proteklih šest godina više nego utrostručili svoju mrežu trgovina, šireći se diljem Hrvatske. Dugoročna strategija kompanije, kako su istaknuli, usmjerena je na dodatno povećanje tržišnog udjela i jačanje pozicije trgovačkog lanca kroz nastavak širenja mreže trgovina, ulaganje u postojeću te kontinuirane inovacije.

Studenac je maloprodajni lanac osnovan 1991. godine u Omišu, a od 2018. je u vlasništvu fonda kojim upravlja tvrtka Enterprise Investors, jedan od najvećih investicijskih fondova privatnog kapitala u Srednjoj i Istočnoj Europi, prenosi Hina. U proteklih šest godina, tvrtka je proširila svoju mrežu za više od 1.000 trgovina.

Do kraja 2023., tvrtka je upravljala s više od 1.250 trgovina diljem Hrvatske i zapošljavala preko 6.000 djelatnika.

11 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari