Studenac preuzeo istarski trgovački lanac La-vor Trade

Foto: Erik Scheel/Pexels

Maloprodajni lanac Studenac u petak je izvijestio da je preuzeo La-vor Trade koji posluje u 16 maloprodajnih objekata na području Istre te zapošljava više od 200 ljudi.

Studenac tako godinu završava u skladu s najavama, odnosno s trećom ovogodišnjom akvizicijom, nakon Špar Trgovine u kolovozu i Strahinjčice u svibnju, navodi se u priopćenju koje prenosi Hina.

Odmah nakon preuzimanja La-vor Trade će početi postupno prelaziti pod okrilje novog vlasnika te će kupci moći iskoristiti sve prednosti u 109 dućana Studenca koji će sada biti rasprostranjeni po Istri.

U Studencu su, dodaju u istom priopćenju, uvjereni da će sinergijom nacionalne snage i lokalne prepoznatljivosti, nastaviti pratiti i ispunjavati svakodnevne potrebe kupaca, kako lokalnog stanovništva tako i turista.

“Studenac je svoju nacionalnu prisutnost počeo graditi upravo u Istri i to preuzimanjem Istarskih supermarketa još 2019. godine”, kazao  je predsjednik Uprave Michal Senczuk.

Iz Studenca su naveli kako će nešto više od 200 djelatnika La-vor Tradea postupno integrirati, a ulaganjima u prodajnu mrežu, zaposlenike i modernizaciju procesa razvijat će poslovanje tog istarskog maloprodajnog lanca.

Dosadašnji vlasnik La-vor Tradea, Igor Bodrožić, je kazao kako su uspješno zaključili proces prodaje kompanije Studencu i zadovoljni su jer su za cjelokupno poslovanje zajednički pronašli rješenje za budućnost.

Studenac trenutačno zapošljava gotovo 6.500 djelatnika, ima više od 1.250 prodavaonica  te je među vodećim maloprodajnim lancima u Hrvatskoj. 

Poslovni cilj Studenca je, kako navode, nastaviti širiti svoju prisutnost diljem Hrvatske, bilo da se radi o organskom rastu ili akvizicijama.

14 Odgovora

  1. Ma, kazem vam, taj ducan nema radnika, sve neki japanci rade. Pitaj Boga odakle uvoze tu radnu snagu.

    1. Nisam shvatila da li taj dućan ima radnika ili nema? Rade li japanci u Studencu ili u Japanu? Bože odakle oni uvoze radnu snagu u dućan koji nema radnika?

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari