Spar Hrvatska pokrenuo inicijativu za smanjivanje udjela šećera u proizvodima

Foto: ❄️♡💛♡❄️ Julita ❄️♡💛♡❄️ from Pixabay

Trgovački lanac Spar Hrvatska pokrenuo je društveno odgovornu aktivnost smanjivanja udjela šećera u proizvodima vlastitih robnih marki, a toj se inicijativi pridružila i Vindija, izvijestio je u utorak Spar Hrvatska.

“S ciljem smanjenja negativnog utjecaja prekomjerne količine šećera u prehrani, Spar Hrvatska je, vodeći se preporukama Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), pokrenuo važnu društveno odgovornu aktivnost smanjivanja udjela šećera u proizvodima vlastitih robnih marki”, navodi se u priopćenju koje prenosi Hina.

Ovom inicijativom Spar Hrvatska je smanjio količinu šećera u proizvodima za preko 300 tona.

Predsjednik Uprave Spar Hrvatska Helmut Fenzl je kazao kako u Sparu Hrvatska kontinuirano prilagođavaju recepture za proizvode vlastitih robnih marki te su uspjeli kod 36 proizvoda, koje za njih rade hrvatski proizvođači, značajno smanjiti udio šećera.

“Drago nam je da se Vindija uključila u ovu inicijativu, što ovom projektu za dobrobit naših potrošača, daje dodatni zamah”, istaknuo je.

Predsjednik Uprave Grupe Vindija Nenad Klepač je kazao kako je podizanje kvalitete života i stvaranje zdravijih prehrambenih navika njihovih kupaca jedan od ključnih poslovnih i društvenih prioriteta Grupe Vindija.

Važan korak u tom smjeru, kako je rekao, postigli su upravo rebrandingom cjelokupne grupe ‘z bregov voćnih jogurta, u kojima je udio šećera smanjen za 15 posto, čime će za tu grupu proizvoda na godišnjoj bazi utrošiti 26.000 kilograma šećera manje.

Takav iskorak su napravili i u asortimanu sokova, za čiju će se proizvodnju godišnje utrošiti čak 231.700 kilograma šećera manje, istaknuo je Klepač.

2 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari