Stellantis zatvara inženjerski odjel Opela u Njemačkoj

pixabay.com
Alfa Romeo, dio grupacije Stellantis Foto: Pixabay.com

Stellantis će iduće godine zatvoriti inženjerski odjel u njemačkom sjedištu Opela u Ruesselheimu, potvrdio je glasnogovornik automobilskog diva.

Zatvaranje odjela za računalno potpomognuto projektiranje, navodi Hina, značit će ukidanje stotinu radnih mjesta.

“Cilj nam je dodatno ojačati konkurentnost i učinkovitost na svim područjima tvrtke”, rekao je glasnogovornik Stellantisa.

Tvrtka je obavijestila inženjere i druge radnike o planiranom zatvaranju prošli tjedan, prema dopisu Opelovog radničkog vijeća koji je agencija dpa dobila na uvid.

Glasnogovornik Stellantisa tvrdi pak da je Ruesselsheim “važan dio Stellantisove globalne razvojne mreže i da će zadržati tu poziciju i u budućnosti”.

Opel je jedina njemačka marka u automobilskoj grupi Stellantis, koja je nastala 2020. godine spajanjem talijansko-američke automobilske grupe Fiat-Chrysler s francuskom PSA grupom, matičnom tvrtkom Peugeota i Citroena.

Otkako je grupa PSA 2017. kupila Opel i njegovu britansku sestrinsku tvrtku Vauxhaull Motors od američkog automobilskog diva General Motorsa, u njemačkom proizvođaču automobila ukinute su tisuće radnih mjesta.

Krajem prošle godine Stellantis grupa imala je u Njemačkoj nešto više od 13.000 stalno zaposlenih radnika, uključujući i nekih 9.000 u Ruesselsheimu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari