Stellantis pokazao novi model Pande proizveden u Kragujevcu

Fiat Grande Panda, Foto: Instagram/Fiat

Prije službene prezentacije novog modela nazvanog Fiat Grande Panda, zakazane za 11. srpnja u Torinu, Stellantis je predstavio fotografije toga automobila koji će se sklapati u Kragujevcu.

Grande Panda je inspirirana čuvenom “pandom” iz osamdesetih koju je nacrtao Giorgio Giugaro, dok se sada pretvorena u “pametni auto” u tvornici Stellantis u Kragujevcu. Dizajn je nastao u Mirafioriju, prenosi RTS.

Taj model radit će se u dvije verzije – električnoj i hibridnoj, a iz Kragujevca će prvo stići u Europu, zatim na Bliski istok i Afriku.

Pripada B segmentu automobila ispod četiri metra i prvi je u nizu novih modela koji će do 2027. dolaziti na godišnjoj bazi.

Olivier François, izvršni direktor Fiata i međunarodni šef marketinga Stellantisa smatra da je ovo najbolji način da se proslavi 125 godina kompanije i da se s Grande Pandom ispisuju nove stranice povijesti.

Fiat Grande Panda, Foto: Instagram/Fiat

“Nacrtana je i dizajnirana u Torinu i pokazuje sve te temeljne vrijednosti izvorne Pande. Cilj nam je ojačati prisutnost ove marke u svijetu, a zahvaljujući Grande Pandi koja je idealna za obitelji, ali i za urbanu mobilnost u svakoj zemlji, s ponosom možemo reći da je ovo pravi Fiat”, napisali su iz korporativnih komunikacija Fiata.

Ovo je prva Panda ikada proizvedena izvan Italije, točnije u u istoj kragujevačkoj tvornici u kojoj se prethodno proizvodio i poznati fiat 500L.

Koliko će koštati zasad nije poznato, ali stručnjaci vjeruju kako će cijena biti prihvatljiva i kretati se oko 18.000 eura za hibrid, odnosno 26.000 eura za električno vozilo.

14 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari