Starbucks povećava plaću radnicima u SAD-u od 2024. godine

Pixabay.com
Starbucks, Foto: Pixabay.com

Starbucks će povećati satnicu svojim maloprodajnim radnicima u SAD-u za najmanje tri posto od 2024. godine, priopćili su u ponedjeljak. Planiraju i proširiti broj svojih prodavaonica zbog velike potražnje za njihovim kavama od strane mlađih i imućnijih kupaca.

Tvrtka je prošli tjedan rekla da će povećati broj trgovina na globalnoj razini na 55.000 do 2030., trenutačno ih je 38.000, a ima za cilj i udvostručiti prihode barista po satu u sljedeće dvije godine, u odnosu na razine iz 2020., kroz više radnih sati i veću plaću, prenosi Reuters.

Starbucks ima oko 17.000 poslovnica u Sjevernoj Americi, a njegovi radnici u SAD-u primaju prosječnu plaću od 15 do 24 dolara po satu i ukupnu naknadu, s beneficijama, od gotovo 27 dolara po satu.

Tvrtka je rekla da će zaposlenici s dvije do pet godina staža imati pravo na povećanje od najmanje četiri posto, dok bi oni s pet ili više godina mogli dobiti povećanje plaće od najmanje pet posto.

“Zajedno s višim plaćama i produženjem radnog vremena, ova ulaganja su povećala ukupnu novčanu naknadu po satu za gotovo 50 posto od fiskalne 2020. godine”, stoji u priopćenju tvrtke.

3 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari