Sajam Nautike: Hrvatsku prošle godine posjetilo 55.000 stranih jahti i brodica

Hina
Sajam nautike i Dani ribolova, Zagreb Foto: Hina/Dario Grizelj

Sajam Nautika i Dani lova i ribolova okupili su više od 350 izlagača iz 37 zemalja na više od 17.000 četvornih metara izložbenog prostora, istaknuto je na otvorenju sajmova na Zagrebačkom velesajmu, koje će po procjenama organizatora do nedjelje, 18. veljače, obići više od 25.000 posjetitelja.

Sajmovi se održavaju u osam paviljona ZV-a, od čega najveći dio, odnosno njih sedam, otpada na jedini kontinentalni nautički sajam u Hrvatskoj – 31. Zagrebački sajam nautike.

Njega je, navodi Hina, direktorica Velesajma, Renata Suša, nazvala vodećim poslovnim nautičkim sajmom u regiji.

Na Nautici sudjeluje više od 300 izlagača, a bit će predstavljeno više od 200 plovila, uključujući i 19 hrvatskih, dvije europske i jednu svjetsku premijeru plovila.

“Dugogodišnju vjernost sajmu brodograditeljski sektor iskazuje svakim novim izdanjem, priređujući premijere plovila”, pojasnila je Suša.

Okupljenima su se obratili i izaslanici premijera i predsjednika Republike – državni tajnik u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Josip Bilaver i pomoćnica savjetnika predsjednika RH za ekonomiju Martina Ciglević.

Bilaver je rekao da se nautički sektor u 2023. zadržao na razinama iz 2022. godine, pri čemu je zabilježen dolazak gotovo 55.000 stranih jahti i brodica, dok je u charter djelatnosti zabilježeno više od 85.000 najmova i oko 585.000 gostiju.

Fizički pokazatelji iz protekle dvije sezone su tako na razini predpandemijskih, no Bilaver je istaknuo zadovoljstvo boljim financijskim pokazateljima.

Ciglević je naglasila da su sajmovi prigoda za promociju nekad nedovoljno afirmiranih mogućnosti hrvatskog gospodarstva, kao i prilika da se Hrvatska predstavi kao zemlja koja Europi i svijetu ima što ponuditi, no koja je ujedno i sposobna očuvati svoje prirodne ljepote, kulturu i tradiciju.

9 Odgovora

  1. Svake godine idem na sajam. Pogledam tu i tamo neku jahtu, dam ponudu koja je u skladu sa mojim budžetom. Još uvijek mi se nije nitko javio ali ne odustajem. Idem i ove godine pa nek ide život.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari