S tržišta povučeni škampi Laeso Fish zbog neoznačenih sulfita

Pixabay.com
Škampi, Foto: Pixabay.com/Ilustracija

Državni inspektorat Republike Hrvatske obavještava potrošače da su s tržišta povučeni škampi proizvođača Laeso Fish, jer se u proizvodu nalaze povećane količine sulfita, koje nisu naznačene na deklaraciji, stoji u obavijesti Državnog inspektorata, na službenoj stranici.

Riječ je o škampima (Nephrops norvegicus), 13-16 s 25 posto Glazure, 1kg, smrznuti, broj šarže dobavljača (LOT) – 21555; broj šarže u Orada Adriatic (LOT): 42498, s rokom trajanja do 24.08.2024. godine.

„S obzirom na to da na proizvodu nije označen alergen – sulfiti, proizvod može predstavljati rizik po zdravlje potrošača osjetljivih na isti dok ga osobe koje nisu alergične mogu i dalje upotrebljavati bez ograničenja“, priopćio je državni inspektorat.

Proizvod, kako se navodi, nije u skladu s Uredbom 178/2002 o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane i Uredbom (EZ) br. 1169/2011 Europskog parlamenta i Vijeća od 25. listopada 2011. o pružanju informacija o hrani potrošačima.

Proizvođač škampi je Laeso fish ltd, Peterhead, Ujedinjeno Kraljevstvo a u prodaju ih stavlja ORADA ADRIATIC d.o.o., Kukuljanovo. U prodaju ga je stavio Metro Cash and Carry, koji kupce i partnere mole da izvrše povrat uz refundaciju.

Iz inspektorata naglašavaju da se povlačenje proizvoda odnosi isključivo na navedeni proizvod.

4 Odgovora

  1. Uvijek je rizično kupovati tako osjetljive namirnice poput škampi iz dućana. Najbolje iz ribarnice dok su relativno svježi

  2. ljudi prave sta stignu i kad stignu pa nije ni cudo da zaborave naglasiti takve stvari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari