Riječka Lučka uprava priprema projekt novog putničkog terminala na Delti

Pixabay.com
Rijeka Foto: Pixabay.com

Lučka uprava Rijeka priprema novi projekt putničkog terminala na Delti, koji bi mogao primati najveće brodove, do 360 metara, kaže ravnatelj Lučke uprave Rijeka Denis Vukorepa.

„U tijeku smo izrade idejnih rješenja, a jako brzo ćemo ići prema Gradu Rijeci radi izmjene prostornog plana, koja je pretpostavka za taj projekt, a onda bismo krenuli u iznalaženje financijskih sredstva za završetak tog projekta“, rekao je Vukorepa. 

Prvotno je putnički terminal trebao biti u blizini Molo Longa, s morske strane, no, zbog svih događanja u središtu grada to bi stvaralo dodatne gužve, pojasnio je Vukorepa.  

Stoga su, kako je rekao Hini, uzete u obzir sve pretpostavke i došlo do zaključka da bi novi putnički terminal bio ispod pročišćivača na Delti. Taj prostor nudi dovoljno mjesta za parking tj. za autobuse, izlazak i ulazak u grad i na autocestu, a u blizini su i sadržaji u centru grada, tržnica, koje gosti vole posjetiti.

„Na sadašnjem putničkom terminalu moguće je prihvatiti brodove do 300 metara, a novi terminal mogao bi primati brodove do 360 metara, imat će ro-ro rampu za prihvat trajekata, brodova s bočnim rampama i drugih“, istakao je Vukorepa.

Dodao je da će prostor na Delti s novim terminalom dobiti posve novu dimenziju. Što se tiče financiranja, Vukorepa je rekao da kada se izradi sva projektna dokumentacija i dođe do faze građevinske dozvole, nije problem naći financijera, koji je zainteresiran graditi i koristiti terminal.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari