RALU Logistika završila izgradnju novog skladišta, uloženo više od 15 milijuna eura

Skladište, ilustracija, Foto: Pixabay.com

Tvrtka RALU Logistika završila je prije roka izgradnju novog dubokosmrznutog skladišta u Rugvici u koje je uloženo više od 15 milijuna eura.

Time je, kako se navodi u priopćenju, zaključen posljednji investicijski ciklus tvrtke vrijedan više od 15 milijuna eura, kojim RALU povećava skladišne kapacitete smrznutog režima i stvara uvjete za daljnji rast poslovanja te ispunjavanje sve većih potreba tržišta za 3PL uslugom u hladnom lancu.

Radovi na novom skladištu za duboko smrzavanje i hlađenje započeli su u svibnju 2023. u poslovnoj zoni Dragošička u Rugvici, prenosi Hina. Izgradnjom novog skladišta, kapaciteti RALU Logistike povećali su se za 6.500 novih paletnih mjesta, uz postojećih 10.000 mjesta.

Iz tvrtke napominju i kako su pokrenuli zapošljavanje na 100 novih radnih mjesta, a u sljedećih pet godina planira se daljnje povećanje broja zaposlenih.

“Ove godine RALU slavi 35 godina uspješnog rada tijekom kojih je otvoreno pet distribucijskih centara, a proizvode naših klijenata dostavljamo na 6.500 dostavnih mjesta diljem zemlje”, kazao je predsjednik Uprave RALU Logistike Mario Mesaroš.

Flota je, kako je rekao, kontinuirano rasla i danas broji 300 transportnih jedinica s mogućnošću dva režima hlađenja.

Slijedom rasta kapaciteta skladišta, plan rasta flote uključuje 25 novih tegljača i poluprikolica za međunarodni transport i deset distribucijskih vozila za dostavu robe po Hrvatskoj, izjavio je Mesaroš.

Iz tvrtke napominju kako je novi skladišni centar dizajniran prema potrebama klijenata s velikim potrebnim prostorom za komisioniranje gotovih proizvoda po dostavnom mjestu. Sve skladišne operacije odvijaju se uz moderan WMS sustav koji omogućava efikasne procese i brzu i kvalitetnu uslugu.

RALU je jedna od najvećih logističkih kompanija u regiji. Ima više od 600 zaposlenih. Osim skladišno-distributivne usluge, nudi uslugu transporta na području cijele Europe, na tržištima kao što su Njemačka, Nizozemska, Belgija, Luksemburg, Švicarska, Italija, Austrija, Velika Britanija, Češka, Slovačka, Mađarska, Slovenija, BiH i Srbija.

4 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari