PwC Australia otpušta još 329 radnika zbog skandala s otkrivanjem poreznih podataka

Freepik.com
Otkaz, ilustracija, Foto: Freepik.com

PwC Australia priopćio je da će ukinuti dodatnih 329 radnih mjesta, u sklopu velikog restrukturiranja koje je uslijedilo nakon nacionalnog skandala u kojem je bivši partner tvrtke otkrio vladine porezne planove.

Otkaz će dobiti oko pet posto osoblja, a do 37 partnera tvrtke će ubrzati odlazak u mirovinu tijekom sljedećih devet mjeseci. U studenom 2023. godine otpustili su 338 zaposlenika.

“Ovo je bio vrlo izazovan i složen proces, ali važan, jer usklađujemo našu poslovnu strukturu s našom novom dugoročnom strategijom”, rekao je glavni izvršni direktor PwC-a u Australiji Kevin Burrowes.

Otkako je skandal s vladinim poreznim planovima izbio u siječnju 2023., PwC je također predao svoju državnu konzultantsku praksu privatnoj investicijskoj tvrtki Allegro Funds za jedan australski dolar, prenosi Reuters. Oko 1.400 zaposlenika PwC Australije prešlo je u novu tvrtku koja je preimenovana u Scyne Advisory.

PwC, jedna od najvećih svjetskih konzultantskih i revizorskih tvrtki, rekla je da će, gdje god je to moguće, ljudi koji su izgubili posao biti pozvani da se prijave za nove pozicije stvorene promjenama u tvrtki. Dodali su i da će novi partneri biti imenovani u srpnju 2024.

Podsjećamo, tvrtka je bila na udaru kritika nakon otkrića da je bivši partner odao vladine porezne planove i iskoristio ih za dobivanje poslova s ​​globalnim tvrtkama koje su te planove htjele iskoristiti za poboljšanje svog poslovanja.

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari