Puštena u promet obilaznica Omiša vrijedna više od 20 milijuna eura

Hina
Omiški most I obilaznica Omiša puštena u promet, Foto: Hina/Mario Strmotić

Obilaznica Omiša dugačka četiri kilometra, s dva tunela i mostom 70 metara iznad Cetine službeno je u ponedjeljak puštena u promet, a vrijednost radova iznosila je više od 20 milijuna eura.

Ova obilaznica je vrijedna  više od 20 milijuna eura, a njome se Omiš spaja s prometnicom prema Splitu i Trogiru te će doprinijeti smanjenju prometnih gužvi na omiškom području”, izjavio je potpredsjednik Vlade RH i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković. Najavio je da će idućega tjedna biti raspisan javni natječaj za izgradnju 4,5 kilometra ceste u smjeru Dugog Rata, procijenjene vrijednosti 80 milijuna eura.

Predsjednik Uprave Hrvatskih cesta (HC), Josip Škorić, naglasio je iznimnu važnost ove obilaznice za rasterećenja prometa u Omišu.

Omiš je pod prometnim pritiskom, dnevno u ljetnim mjesecima kroz taj grad prođe 19 tisuća vozila, a veliki je broj i pješaka te je ova prometnica doprinos rješavanju tih prometnih poteškoća”, rekao je Škorić, dodavši da je ta obilaznica važna i zbog izgradnje gradske luke u tom gradu.

Istovremeno, skupina mještana Tugara, naselja u zaleđu Omiša, prenosi Hina, prosvjedovala je danas ispod novoizgrađenog mosta koji je dio zaobilaznice zbog toga što nije riješen problem prometne sigurnosti u njihovom mjestu koji će nastati povećanim prometom kroz njihovo mjesto otvaranjem te obilaznice.

Hina
Omiški most i obilaznica Omiša puštena u promet, Foto: Hina/Mario Strmotić

Šest godina nam obećavaju da će se proširiti prometnica u Tugarima, ali se to nije dogodilo pa je ugrožena  sigurnost građana jer je cesta preuska za povećani promet”, upozorio je predsjednik Mjesnog odbora Tugara Matko Novaković. Prosvjednici su istaknuli transparente s porukama kojima se traži obnavljanje oko 5,5 kilometara ceste kroz Tugare. Prosvjednici upozorili da će djeca koja  koja idu školu cestom biti izvrgnuta opasnosti jer nema nogostupa.

Ministar Butković je novinarima izjavio kako je razgovarao s mještanima Tugara  te će Vlada RH financijski pomoći Županijskoj upravi cesta da se obnovi cesta u Tugarima.

Župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban se u izjavi novinarima ispričao žiteljima Tugara što se kasnilo s rješavanjem imovinsko-pravnih odnosa koji bi omogućili obnovu i proširenje ceste kroz to naselje.

“Građani Tugara su u pravu, možda smo mogli ranije riješiti imovinsko-pravne odnose potrebne za obnovu ceste. Moj isprika žiteljima Tugara”, poručio je Boban.

Hrvatske ceste d.o.o.

Vončinina ulica 3, 10000, Zagreb, Hrvatska

Poslovni prihodi (EUR):
262.710.550,40 (2022)
Broj zaposlenih:
467 (2022)

11 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari