Butković: Tunel Zagori kod Novog Vinodolskog bit će probijen ovoga ljeta

Hina
Tunel Zagori, obilaznica Novi Vinodolski, Foto: Hina/Franjo Deranja

Potpredsjednik vlade RH i ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković, najavio je da će tunel Zagori na obilaznici kod Novog Vinodolskog, biti probijen ovog ljeta na ovoj prometnici.

Tunel bi trebao biti dug 800 metara i jedan je od najzahtjevnijih objekata na obilaznici ukupne duljine 9,8 kilometara.

Ova obilaznica će značajno rasteretiti Novi Vinodolski cestovnog prometa Jadranskom magistralom, a u jednom ljetnom mjesecu u središnjici turističke sezone tuda prođe i do 16 tisuća vozila. Tunel će biti probijen ovoga ljeta. Dosad je probijeno pola, a dovršetak probijanja očekuje se u srpnju ove godine”, rekao je Butković.

Obilaznica kod Novog Vinodolskog, prenosi Hina, trenutačno je jedan od najvećih prometnih, infrastrukturnih projekata na području Primorsko-goranske županije.

Prema Butkovićevim riječima, Hrvatske ceste raspisale su natječaj za gradnju dionice Križišće – Jadranovo i Jadranovo – Selce u punom profilu, u tijeku je projektiranje dionice od Novog Vinodolskog prema Senju, a u pripremi projektiranje dionice od Senja do Žute Lokve.

Ministar Butković kaže da je Novi Vinodolski jedan od najopterećenijih prometom na jadranskoj obali te će izgradnjom obilaznice biti znatno rasterećen cestovnog prometa.

Predsjednik uprave Hrvatskih cesta, Boris Huzjan, najavio je skori natječaj za južnu traku novljanske obilaznice i to početkom iduće godine. U prvoj fazi radova gradit će se dvije trake obilaznice Novog Vinodolskog.

Gradnja prve faze novljanske obilaznice stajat će 63 milijuna eura, bez PDV-a.

3 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari