Prosječna zagrebačka neto plaća za kolovoz 1.335 eura

Pixabay.com
Euro, Foto: Pixabay.com

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Gradu Zagrebu za kolovoz iznosila je 1.335 eura, što je nominalni rast za dva posto u odnosu na srpanj te rast za 13,7 posto u odnosu na kolovoz 2022. godinu, pokazuju podaci Gradskog ureda za gospodarstvo, ekološku održivost i strategijsko planiranje.

U odnosu na prosječnu mjesečnu plaću za kolovoz na razini Hrvatske, piše Hina, koja je iznosila 1.163 eura, prosječna zagrebačka neto plaća isplaćena za taj mjesec bila je veća za 172 eura.

Najviša prosječna mjesečna neto plaća u pravnim osobama za kolovoz isplaćena je u djelatnosti vađenje sirove nafte i prirodnog plina, u iznosu od 2.032 eura.

Najniža je plaća isplaćena u proizvodnji kože i srodnih proizvoda, u iznosu od 712 eura.

Medijalna neto plaća za kolovoz iznosila je 1.137 eura, što znači da je polovica zaposlenih imala manje, a polovica više od toga iznosa.

Prosječna mjesečna bruto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Gradu Zagrebu za kolovoz iznosila je 1.904 eura, što je porast za 2,3 posto u odnosu na srpanj te porast za 16 posto u odnosu na kolovoz 2022. godine.

3 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari