Propali pregovori sindikata i uprave ZG Holdinga – slijedi li štrajk?

Hina/arhiv
Zagrebački holding Foto: Hina/arhiv

Nakon četiri mjeseca pregovaranja, propalo je mirenje oko materijalnih prava između uprave Zagrebačkog holdinga i sindikata, koji tvrde da poslodavci nisu ispoštovali dogovor.

U gradskoj upravi se nadaju da će dogovor biti postignut, a gradonačelnik podsjeća da je Grad nakon prošlogodišnjeg štrajka, podignuo plaće radnicima, prenosi HRT.

Ključne točke djelovanja Pregovaračkog odbora sindikata bile su da se povećaju bruto iznosi, ali i da se iskoriste neoporezivi dijelovi u maksimalnim iznosima nagrada, božićnica i regresa. 

Ništa od onoga što su sindikati dogovorili u postupku mirenja poslodavac nije ispoštovao, rekao je glavni sindikalni povjerenik u podružnici Čistoća Zdravko Stoilković.

“Sam tijek pregovora prošao je tako da poslodavci nisu poštovali nikakvu dinamiku. Sve što smo dogovorili da bude do 15. siječnja, nije ostvareno i zbog takvog stava prema sindikatima morali smo prekinuti mirenje”, naveo je Stoilković.

Gradonačelnik Tomislav Tomašević rekao je pak kako vjeruje da će se dogovor između dviju strana postići, ali i da je Grad nakon prošlogodišnjeg štrajka, podignuo plaće radnicima za više od 30 posto. Opovrgnuo je informaciju da će se direktorima u upravi Zagrebačkog holdinga povećati plaće.

To je potpuno deplasirana teza jer je plaća predsjednika uprave Holdinga jednaka kakva je bila prije 15 godina. Za najniže plaćene radnike plaće su dignute za 30 posto. S obzirom na stopu inflacije i dalje smo spremni dizati plaće radnicima Čistoće ” naveo je Tomašević. 

Sindikati se nadaju da će s poslodavcima postići dogovor. U suprotnom štrajk će im biti jedino rješenje.

6 Odgovora

  1. Sindikat prigodno donosi ovakve odluke upravo pred izbore a ovo samo govori koliko je HDZ trenutno moćan i koliko ih ima potkupljivih u svim porama društva. Gdje će se postaviti šator, zna li se što?

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari