Promet od uslužnih djelatnosti u godinu dana porastao za 24,2 posto

Foto: Caleb Oquendo/Pexels

Promet od uslužnih djelatnosti u srpnju je porastao na godišnjoj, a pao na mjesečnoj razini, otkrivaju u petak objavljeni podaci Državnog zavoda za statistiku.

Ukupan sezonski i kalendarski prilagođen promet od uslužnih djelatnosti ostvaren u tom mjesecu tako je manji za 2,6 posto u odnosu na lipanj.

Najveći pad prometa zabilježen je u vodenom prijevozu (za 27,3 posto), informacijskim uslužnim djelatnostima (16,7 posto) te izdavačkim djelatnostima (za 16,7 posto).

S druge strane, najveći porast bilježe proizvodnja filmova, videofilmova i televizijskog programa, djelatnosti snimanja zvučnih zapisa i izdavanja glazbenih zapisa (17,2 posto), računalno programiranje, savjetovanje i djelatnosti povezane s njima (6,8 posto) te zaštitne i istražne djelatnosti (3,6 posto).

U usporedbi pak sa srpnjem prošle godine, ukupan kalendarski prilagođen promet od uslužnih djelatnosti porastao je za 24,2 posto.

Najveći porast ostvaren je u proizvodnji filmova, videofilmova i televizijskog programa, djelatnosti snimanja zvučnih zapisa i izdavanja glazbenih zapisa (56,4 posto), izdavačkim djelatnostima (23,9 posto) te trgovini na veliko i na malo motornim vozilima i motociklima (23 posto).

Najveći pad prometa imale su sljedeće uslužne djelatnosti vodenog prijevoza (21,5 posto), informacijske uslužne djelatnosti (18,4 posto) te uredske administrativne i pomoćne djelatnosti (7,7 posto).

Promatrajući prvih sedam mjeseci, kalendarski prilagođen promet uslužnih djelatnosti porastao je za 29 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari