Promet od uslužnih djelatnosti porastao na godišnjoj i pao na mjesečnoj razini

Foto: Wenxin Dong/Pexels

Promet od uslužnih djelatnosti u lipnju porastao je na godišnjoj, a pao na mjesečnoj razini, pokazali su u srijedu objavljeni podaci Državnog zavoda za statistiku.

Ukupan sezonski i kalendarski prilagođen promet od uslužnih djelatnosti pao je za jedan posto u odnosu na svibanj, pri čemu su najveći pad prometa imale djelatnosti promidžbe (reklama i propaganda) i istraživanja tržišta (za 8,8 posto), smještaja (također 8,8 posto) te vodeni prijevoz (7,7 posto).

Najveći porast prometa ostvaren je u izdavačkim djelatnostima (za 34,0 posto), arhitektonskim djelatnostima i inženjerstvu, tehničkom ispitivanju i analizi (4,2 posto) te savjetovanju u vezi s upravljanjem za 2,8 posto.

Ukupan promet od uslužnih djelatnosti na godišnjoj je razini u lipnju porastao za 27,7 posto u odnosu na isti mjesec lani.

Najveći porast prometa ostvaren je u izdavačkim djelatnostima (za 38,7 posto), trgovini na veliko i na malo motornim vozilima i motociklima (34,2 posto) te u kategoriji putničke agencije, organizatori putovanja i ostale rezervacijske usluge (28,8 posto).

Promet je pao samo u dvije uslužne djelatnosti: skladištenje (za 3,7 posto) i informacijske uslužne djelatnosti (1,7 posto).

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari