Projekt Pical u Poreču najveća je pojedinačna investicija u hrvatski turizam

Pical Resort Valamar, Foto: Valamar/404/PR

Ugovor između Valamara i građevinskog poduzeća Kamgrad o nastavku gradnje ljetovališta Pical, najveće pojedinačne investicije u hrvatski turizam, vrijedne 139 milijuna eura, u četvrtak je potpisan u Poreču.

Hotel Pical imat će pet zvjezdica i raditi tijekom cijele godine, uz obilje raznovrsnih sadržaja za različite oblike odmora što će povećati kvalitetu porečkog, istarskog i hrvatskog turizma, navedeno je u priopćenju.

Završetak radova predviđen je krajem 2025., a pretprodaja, zapošljavanje i edukacija djelatnika započet će već ove godine.

Hotel će zaposliti oko 600 djelatnika na stalnim radnim mjestima.

“Hotel Pical je nekada bio jedan od najboljih hotela na Jadranu. Ponosan sam da nastavljamo s ovom investicijom koja će u Poreč dovesti cjelogodišnji turizam visoke kvalitete, osigurati nova kvalitetna radna mjesta te ponovno staviti Poreč i Istru među vodeće europske turističke destinacije”, izjavio je Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamara.

Imat će, navode, 513 smještajnih jedinica, 10 tematskih restorana i barova, wellness centar, uređene plaže i beach klubove, vanjske i unutarnje bazene te sadržaje za različite oblike odmora.

Za obitelji, Pical će nuditi edukativnu igraonicu Maro World na više od 1.200 kvadratnih metara, Maro klubove, dječja igrališta te zabavni program.

U ponudi će biti i niz sadržaja za aktivni odmor: novi Bike Center Parenzana, outdoor staze za trčanje, sportovi na vodi te unutarnji 25-metarski bazen za plivanje.

Plaža Pical, svi sportski i zabavni sadržaji, unutarnji bazen, šetnice i ostali rekreacijski sadržaji bit će otvoreni široj javnosti, odnosno moći će ih koristiti gosti, posjetitelji i lokalno stanovništvo.

U 2024. godini, Valamar grupa planira ulaganja od ukupno 82 milijuna eura u portfelj, unapređenje kvalitete usluga, digitalizaciju, zelenu gradnju, održive izvore energije i turističku infrastrukturu u svim destinacijama.

Poslovni prihodi EUR:
194.686.434,80 (2022)
Broj zaposlenih:
738 (2022)

Valamar Riviera d.d.

Stancija Kaligari 1, 52440, Poreč – Parenzo, Hrvatska

Poslovni prihodi EUR:
331.190.595,66 (2022)
Broj zaposlenih:
3.793,00 (2022)

10 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari