Prihodi HTZ-a u 2023. godini osam posto veći od planiranih

Pixabay.com
Zagreb / Foto: Pixabay.com

Skupština Hrvatske turističke zajednice (HTZ) u četvrtak je usvojila program rada za 2024. godinu s planiranim prihodima i rashodima od po 52,1 milijun eura, kao i izmjene i dopune programa rada za 2023. zbog povećanja prihoda od oko osam posto.

Prihodi HTZ-a u 2023. su porasli oko osam posto u odnosu na planove i to uslijed povećanja prihoda od turističke pristojbe, turističke članarine i ostalih izvora koji su namijenjeni za oglašavanje, odnosno dodatne marketinške i promotivne aktivnosti do kraja ove i početkom 2024. godine.

Godišnji program rada i financijski plan HTZ-a za iduću je godinu ranije ovog mjeseca usvojilo i Turističko vijeće HTZ-a.

To je, piše Hina, dokument koji definira promotivne aktivnosti HTZ-a s ciljem zadržavanja pozicije Hrvatske kao jedne od najpoželjnijih destinacija na Mediteranu.

“U 2024. u promociji ćemo isticati specifičnu premium ponudu, poput nautike i različitih iskustava visoke kvalitete i vrijednosti. U tijeku su i brojne aktivnosti za iduću godinu, poput kampanje za rano bukiranje te različiti programi i adventske promocije, koje su do sada u prosincu u Hrvatsku privukli 206.000 turista i ostvarili više od 466.000 noćenja. To je u odnosu na lani povećanje od 15, odnosno pet posto“, kazao je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

Poručio je i da se u 2024. očekuje još jedna izazovna turistička godina, ali i da postoje pozitivna očekivanja za Hrvatsku zbog prepoznatljivog turističkog brenda, visoke razine zadovoljstva turista i prisutne percepcije destinacije koja nudi dobru vrijednost za novac.

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari