Predstavljena suradnja Algebre i EON Realitya

Dan Lerejskar, predsjednik EON Realitya, Foto: Press

Suradnja između Algebre i EON Realitya, globalnog lidera u proširenoj i virtualnoj, odnosno prostornoj (XR) stvarnosti, objavljena je u četvrtak na konferenciji održanoj u prostorijama Algebra Spark Event Spacea.

Konferencija je okupila tvrtke iz različitih sektora gospodarstva, od ICT-a i obrazovanja do financija, zdravstva, turizma i marketinga, zainteresirane za implementaciju XR rješenja u svoje poslovanje.

Algebra će kroz partnerstvo s tvrtkom EON Reality istražiti mogućnosti korištenja tehnologije virtualne i proširene stvarnosti u obrazovnim projektima, istaknuto je na konferenciji.

“U području obrazovanja XR tehnologija može biti korištena na razne načine koji studentima, učenicima i polaznicima raznih usavršavanja omogućavaju veću interaktivnost i inkluzivnost te bolju vizualizaciju i konceptualizaciju apstraktnih pojmova i ideja.”, izjavio je Tomislav Dominković, predsjednik Uprave Algebre.

Ključna značajka EON Reality tehnologije koju pokreće AI je integracija Spatial AI, koja uključuje avatar koji može vidjeti, čuti i komunicirati s okolinom.

Avatar vođen AI tehnologijom može demonstrirati, objasniti i podučavati korisnike različitim temama koristeći XR tehnologiju, kao i pomoći korisnicima sa zadacima iz stvarnog svijeta i pružiti povratne informacije u stvarnom vremenu.

Dan Lejerskar, izvršni direktor i predsjednik EON Realitya, održao je predavanje na temu najnovijih saznanja i razvoja korištenja AI-a za poboljšanje prostornih podataka koji se koriste u programima proširene i virtualne stvarnosti, a u sklopu konferencije organizirana je i panel rasprava “Vrijednosti XR-a pokrenutog umjetnom inteligencijom u obrazovanju”.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari